0
Новини

Свят, облечен в ANTONY LANGOUNTIN

By 04.12.2017No Comments
Дяволът се крие в детайлите, както и геният

Дрехата е като музикално вдъхновение, вниманието към детайлите и всяка линия е религия за дизайнера. Именно затова Антон Узунов създава марката ANTONY LANGOUNTINкато олицетворение на детската си мечта да „облече света“. От индивидуални поръчки през годините, дебют на сцената на Sofia Fashion Week и чак до световния моден подиум в Италия, с haute couture колекцията си за логистичния гигант DHL, Антон Узунов смело се подписва под моделите си и е на път да запише името си в историята българската мода.

Като арт-директор на Code Fashion TV, модата и стайлинга не са му чужди, но днес излиза от работната си среда, за да ви представи дизайнера зад бранда ANTONY LANGOUNTIN:

Станах дизайнер, защото… Това е детската ми мечта.

Първият ми модел бе провокиран от… Всеки един е провокиран от едно и също – вътрешното ми усещане.

Вдъхновявам се от… Хубава музика.

Известна личност, която мечтая да облека е… Не е сред живите – Мерилин Монро.

Любимите ми марки и дизайнери са… Dior, Chanel, Balmain, Alexander McQueen и много други. Намирам във всеки един индивидуалност, която се стремя да притежавам и аз.

Първият ми клиент беше… Една прекрасна дама, за която направих рокля и цялостен стайлинг, специално за нейния повод. Бяхме заложили на класиката – малка черна рокля, но по моя начин.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е… Всички ми отиват, затова са там.

Любимият ми цвят е… Черен. За мен той притежава символиката на началото и края, той е съвкупност от всички цветове.

Най-великата модна икона за мен е… Не вярвам в икони.

Модата в България е… Сфера, която се развива, има потенциал, много талантливи дизайнери и смятам, че можем да се наредим до световните имена.

За да продължа да създавам колекции ме мотивира… Любовта ми към дрехите.

Следваш тенденциите или ги налагаш? Твърде съм млад, за да ги налагам, а не обичам да копирам. Виждам нещата през моя собствена призма.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Индивидуалност, самочувствие и комфорт, че е създадена за теб и вдъхновена от теб.

Моят Code Fashion е… ANTONY LANGOUNTIN, защото това е марката, която показва истинското ми лице.

Leave a Reply

Поръчайте сега